Kundservice:   info@lovehome.se   |    Fraktkostnad från 149 SEK    |    Skickas inom 3-5 dagar

Kaffekopp, Ceramic Anthora New York Kaffekopp, Ceramic Anthora New York Kaffekopp, Ceramic Anthora New York Kaffekopp, Ceramic Anthora New York
Artikelnummer:
843151-1

Kaffekopp, Ceramic Anthora New York

Size

Världens mest kända pappersmugg - nu som keramikmugg!

Varje stad behöver en symbol. Den ikoniska kaffekoppen är något unikt och tidlöst och som gör New York till vad det är, en kaffestad i farten.

När de grekiska invandrarna anlände till New York i början på 1900-talet tog de sin kaffekultur med sig, vilket har gett upphov till stadens alla grekiska diners och trottoarvagnar längs gatorna. 1963 bestämde sig marknadschefen Leslie Buck som arbetade på företaget Sherri Cup, att tillverka en to-go-mugg som en hyllning till alla de grekiska diners och försäljare i New York. Leslie Buck designade ett motiv med inspiration från den blåvita grekiska flaggan, tillsammans med dess kundvänliga budskap "We are happy to serve you". Muggen trycktes i grekisk stil prydd med en trio av ångande senapsgula koppar flankerade av de gamla "Anthora"-urnorna och inramats med det grekiska nyckelmönstret som påminner tydligt om den gamla antikens bokstäver. Kaffemuggen blev den första handtagslösa to-go-mugg och som nästan alla kaféer har kommit att använda efter det. 

Denna ödmjuka kaffekopp är en av de sakerna som gör New York till just New York. Pappersmuggen är lika mycket en ikon som gula taxibilar, Empire State Building och Frihetsgudinnan. Den har medverkat i otaliga filmer och TV-program som utspelar sig i New York och 2007 listade tidningen The New York Times pappersmuggen i deras "History of New York in 50 Objects" och skriver att koppen verkar ha varit här för alltid. Efter ett produktionsstopp som varade i nio år startades tillverkningen återigen i december 2015 tack vare den stora efterfrågan av muggen som nu igen är hetare än någonsin!

Pappersmuggen blir keramikmugg:

2003 designar Graham Hills en keramikversion av pappersmuggen som uppmärksammades av Museum of Modern Art. Keramikmuggen är tillverkad så att den ska vara identiskt mot pappersmuggen, den har samma dimensioner, samma kant upptill och även pappersvikningen på sidan. Keramikmuggen är den perfekta presenten för alla som bor i New York, alla som varit i New York och för alla som vill till New York. Keramikmuggen är tillverkad så att man kan dricka varma drycker i den utan att bränna sig, den tål diskmaskin och går att värma i mikrovågsugnen. Keramikmuggen levereras i en matchande presentförpackning.

  • Tål diskmaskin
  • Kan värmas i mikrovågsugn
  • Finns som kaffemugg, 280 ml och espresskopp, 85 ml, välj ovan!
  • Levereras i fin presentförpackning